#COLORS - HTML COLORS - ψυχολογία βασικών χρωμάτων

Διαδικτυακοί κωδικοί χρωμάτων, χρωματική ψυχολογία

Βάλε χρώμα στη ζωή σου και στο site σου!
Διάλεξε τα κατάλληλα χρώματα για την ιστοσελίδα σου, πέτυχε το τέλειο design  και δημιούργησε το αποτέλεσμα που πραγματικά θες. Λάβε υπόψιν σου τους βασικούς συνδυασμούς χρωμάτων, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου και τις ιδιότητες των χρωμάτων και στην συνέχεια πειραματίσου και χρωμάτισε επικεφαλίδες, συνδέσμους, πλαίσια κ.τ.λ.
 
  • Βασικοί συνδυασμοί χρωμάτων
       
color-combinations-1-syndyasmoi-xromaton color-combinations-2-syndyasmoi-xromato
 
  • Περιεχόμενο

      Άφησε τα χρώματα να δουλέψουν για σένα, συνδυάζοντάς τα με το περιεχόμενο του site σου και δημιούργησε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους επισκέπτες σου! Για παράδειγμα σε ένα e-shop με παραδοσιακά προϊόντα θα ταίριαζαν γήινα χρώματα και όχι ένα electric blue ενώ σε ένα site που προωθεί ενοικιάσεις σκαφών θα ήταν πού σωστή μια aqua απόχρωση!
Δείτε παραδείγματα

  • Ιδιότητες

      Δεν πρέπει να αμελήσουμε και τις ιδιότητες των χρωμάτων μια και το κάθε χρώμα ασκεί διαφορετική επίδραση στην ψυχολογία του ανθρώπου.

  1.  Το κόκκινο χρώμα αποτελεί κινητήρια επιρροή για ζωντάνια, δημιουργικότητα, σεξουαλικότητα και δράση. Έχοντας όμως δύο όψεις δημιουργεί επιθετικότητα και αστάθεια οπότε η χρήση του πρέπει να είναι περιορισμένη.
  2. Το κίτρινο, το χρώμα του ήλιου, συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία καλής διάθεσης, μας κάνει πιο αποφασιστικούς, πιο αισιόδοξους αλλά και πιο ενεργητικούς!
  3. Το ενδιάμεσο πορτοκαλί που προέρχεται από την ένωση των δύο παραπάνω (κίτρινο και κόκκινο) είναι το θερμό χρώμα που εμπνέει, ισορροπεί και απελευθερώνει, ενώ είναι και χαρακτηριστικό της αφθονίας, της ευτυχίας και της παραγωγικής δράσης.
  4. Το πράσινο ως γνήσιο γήινο χρώμα δεν έχει αρνητικές ιδιότητες! Χαλαρώνει, ρίχνει τους τόνους, δίνει την αίσθηση της ηρεμίας και της ασφάλειας ενώ διευκολύνει την επικοινωνία.
  5. Μπλε! Αγαπημένο πολυδιάστατο χρώμα. Ξεκουράζει και ηρεμεί δρώντας κατευθείαν στο νευρικό μας σύστημα.
    Ανάλογα με τις αποχρώσεις του το μπλε στους απαλούς τόνους έχει συνδυαστεί με την υγεία την φρεσκάδα και την καθαριότητα, ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις παραπέμπουν σε σοβαρότητα, γνώση και δύναμη.
  6. Το καφέ, το πιο γήινο από όλα τα χρώματα! Δηλώνει σοβαρότητα και αυστηρότητα κάποιες φορές αλλά είναι και το χρώμα της εμπιστοσύνης, της θαλπωρής και της φιλικότητας. Συνδυασμένο έξυπνα με μια ανοιχτή απόχρωση του πράσινου π.χ. αφήνει την αίσθηση μιας χαρακτηριστικής μοντέρνας πολυτέλειας!
      Βρείτε τους κωδικούς των χρωμάτων παρακάτω και  δείτε τις εικόνες με τους συνδυασμούς τους σε μεγάλο μέγεθος στο συμπληρωματικό άρθρο . Εκεί επίσης θα ανακαλύψετε μόνοι σας με ένα απλό test σωστά και λάθος "ταιριάσματα" !